Realizowane projekty finansowane ze źródeł Unii Europejskiej
Z Pasji do gotowania
Nasze Menu!
Szanowni Państwo w naszej restauracji serwujemy Państwu dania przygotowywane indywidualnie na świeżo, ze świeżych i najwyższej jakości produktów.
Zapraszamyod środy do niedzieli od 12.00 do 20.00
Menu w trakcje aktualizacji.
Przystawki
Łosoś wędzony
(podany z twarożkiem koperkowym i bułką)
Carpaccio wołowe
(z kaparami, rucolą i pomidorkami koktajlowymi)
Carpaccio z buraka z kozim serem
(z dodatkiem oliwy z pestek dyni)
Zupy
Rosół z makaronem
(tradycyjny rosół z drobiu, z makaronem, z dodatkiem marchwi
i natki pietruszki)
Krem z selera
(z oliwą truflową i grzankami)
Rybna na ostro
(zupa z dorsza z cukinią, pomidorami, oliwkami i musem koperkowym)
Żurek
(z pieczonym puree, kiełbasą, boczkiem i musem czosnkowo-majerankowym)
Gaspacho
(hiszpański chłodnik na bazie pomidorów z dodatkiem selera naciowego,
świeżego ogórka i papryki, wykończony kozim serem)
Dania główne
Grillowany filet z kurczaka supreme
(podany z risotto, zielonym groszkiem, batatem i jogurtem)
Policzki wieprzowe
(wolno gotowane, podane na puree ziemniaczano-chrzanowym z fasolką szparagową,
musem jabłkowym i demi-glace musztardowym)
Filet z kaczki
(serwowany w kaszy barwionej musem z natki pietruszki, w sosie z czarnej porzeczki, z warzywami)
Kaczka po azjatycku
(smażona w sezamie, w sosie ze śliwek i sosie sojowym, podana z makaronem ryżowym i warzywami)
Polędwica wołowa
(serwowana z ziemniakami confit, warzywami i sosem do wyboru: z zielonego pieprzu,
grzybowo-pomidorowego lub serowego)
Polędwiczki wieprzowe sous-vide
(gotowane w niskiej temperaturze z puree ziemniaczano-pomidorowym i warzywami)
Karczek z panczkrautem
(podawany na ziemniakach puree zmieszanych z kapustą zasmażaną, z sosem demiglace,
musztardą francuską, marchewką kiszoną i piklowaną rzepą)
Schab z panczkrautem
(podawany na ziemniakach puree zmieszanych z kapustą zasmażaną, z sosem demiglace,
musztardą francuską, marchewką kiszoną i piklowaną rzepą)
Ryby
Polędwica z dorsza
(serwowana na czarnej soczewicy, z sosem holenderskim)
Pstrąg smażony ł
(z młodymi ziemniakami, serem feta, bobem, brokułem i miętą)
Makarony
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Carbonara
Pierogi z własnego wyrobu
Ruskie
Z kapustą i grzybami
Z mięsem
Mix pierogów
Sałatki
Sałatka Cezar
(filet z kurczaka z mixem sałat, musem pietruszkowym, sosem Cezar
i grzankami czosnkowymi)
Sałatka kuskus
(kasza podana na ciepło lub na zimno z mixem sałat, z rodzynkami, orzechami włoskimi,
w dresingu pomarańczowo-ananasowym, przykryta plastrem koziego sera)
Menu dla dzieci
Mały rosół
Nuggetsy
(polędwiczki z kurczaka z frytkami i surówką z marchwi)
Desery
Sernik po wiedeńsku
Creme Brulee
Lody z musem malinowym i bitą śmietaną
84. Ciasto czekoladowe z lodami
19,90zł Hotel Niemcza, Restauracja Niemcza, Niemcza Spa
Austeria Niemczańska, Restauracja Niemcza, Wesele Niemcza, Wesela Dzierżoniów, Wesela Jordanów śląski, Wesela Łagiewniki, Wesela Bielawa, Wesela Ząbkowice śląskie, Hotel Niemcza, Niemcza spa, Hotel Dzierżoniów, Hotel Ząbkowice śląskie, Restauracja Ząbkowice, Restauracja Dzierżoniów, Przyjęcia okolicznościowe, stypy, komunia, sylwester, andrzejki, Łagiewniki, Jordanów śląski, Dzierżoniów, Bielawa, Ząbkowice śląskie,
JAK DO NAS TRAFIĆ?
Skontaktuj się z nami
KONTAKT
HOTEL/RESTAURACJA
+48 507 974 713
rezerwacje@austeria-niemczanska.pl
WESELA/ORGANIZACJA PRZYJĘĆ
+48 508 934 925
biuro@austeria-niemczanska.pl
Adres:
Austeria Niemczańska
Osiedle podmiejskie 1B
58-230 Niemcza
przy drodze krajowej nr. 8